vineri, 25 septembrie 2015

Ai nevoie de planuri de evacuare

Probabil ai impresia ca daca ai reusit sa pui o firma pe picioare grijile tale s-au terminat si ca de acum vei avea numai de castigat. De cele mai multe pri, viata ne arata insa, ca nu ai timp sa te culci pe o ureche pentru ca va avea grija sa-ti dea de lucru.

Si pentru ca nenorocirile si necazurile nu rateaza nici casele mai mari, este cazul sa iti pui la punct o strategie de urgenta. Asa numitele planuri de evacuare sunt mai mult decat o formalitate de care orice firma are nevoie atunci cand este infiintata. Planurile de evacuare pot salva vieti.

Pentru ca aceste planuri de evacuare sa fie intr-adevar eficiente este nevoie ca odata la 6 luni sa iti instruiesti si sa repeti cu angajatii tai iesirea de urgenta in caz de incendiu sau de alta calamitate. In realitate exista statitstici care spun ca mai bine de jumatate din accidentele de munca sunt cauzate de neaplicarea planului de evacuare. Intoxicarile cu fum sau atacurile de panica sunt doar doua dintre efectele pe care lipsa unor planuri de evacuare le pot avea asupra oamenilor, insa acestea sunt doar cele mai putin grave.

Nu degeaba se numesc planuri de evacuare si nu degeaba sunt impuse prin lege. Exista pentru un motiv, si acesta este foarte clar – siguranta vietii la locul de munca. Avand in vedere ca esti angajator, esti direct responsabil de vietile angajatilor tai atat timp cat sunt la serviciu. Fii un sef responsabil si ai grija de viata angajatilor tai pentru ca ei sunt cei care iti aduc profitul lunar. Intoarce-le favoarea si fa-i sa se simta in siguranta. Daca ai nevoie de ajutor in proiectarea acestor planuri de evacuare, cauta o firma care este specializata pe normele de securitate si sanatate in munca. Cu ajutorul lor vei avea un plan de evacuare bine pus la punct,pe care il vor repeta o data la sase luni cu angajatii tai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu